seumot
Νέα υλικά

Το U.motion της Schneider Electric μεταμορφώνει το σύστημα κτιριακής διαχείρισης ΚΝΧ στο τέλειο σύστημα διαχείρισης του χώρου διαβίωσης

Το U.motion της Schneider Electric μεταμορφώνει το σύστημα κτιριακής διαχείρισης ΚΝΧ στο τέλειο σύστημα διαχείρισης του χώρου διαβίωσηςΆνεση, Ασφάλεια και Εξοικονόμηση Ενέργειας είναι τα βασικά στοιχεία που αναζητούν οι ιδιοκτήτες σπιτιών και οι διαχειριστές μεγαλύτερων εγκαταστάσεων από ένα σύστημα κτιριακής διαχείρισης, το οποίο να μπορεί να λειτουργεί εξίσου αποδοτικά σήμερα αλλά και στο μέλλον. Πέρα από τις όποιες τεχνικές δυσκολίες, οι πελάτες επιθυμούν ένα σύστημα που να λειτουργεί απλά και να προσαρμόζεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Με το σύστημα U.motion, η Schneider Electric προσφέρει μια λύση διαχείρισης των χώρων διαβίωσης, η οποία ικανοποιεί απολύτως όλες αυτές τις απαιτήσεις. Ανεξαρτήτως του τύπου ή του μεγέθους της εγκατάστασης, το U.motion επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια κάθε λειτουργίας του κτιρίου, μέσα από το κινητό ή την ταμπλέτα του.

Το U.motion μετατρέπει τη διαχείριση ενός κτιρίου σε μια ολοκληρωμένη διαχείριση του χώρου διαβίωσης (LifeSpace Management) η οποία ταιριάζει ιδανικά με τον σύγχρονο ψηφιακό τρόπο ζωής. KNX, Συστήματα Θυροτηλεοράσεων ή IP: όλες αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να ενοποιηθούν χάρη στο U.motion της Schneider Electric. Επιπλέον, σε αυτό μπορεί να ενσωματωθεί και η τεχνολογία VoIP, εάν ο πελάτης το επιθυμεί. Ανεξαρτήτως των τεχνολογιών ή του μεγέθους του κτιρίου, το U.motion καταφέρνει να συνδυάσει διαφορετικά προϊόντα και τεχνολογίες, προκειμένου να δημιουργήσει μια ευφυή και ενεργειακά αποδοτική λύση, η οποία μπορεί να ελέγχεται εύκολα και απομακρυσμένα μέσω κινητών συσκευών. Όλες οι συσκευές μοιράζονται ένα ενιαίο περιβάλλον χρήσης (user interface), ώστε οι πελάτες να μπορούν να ελέγχουν κάθε λειτουργία του συστήματος KNX εύκολα και απλά.

Κεντρικός έλεγχος μέσω των οθονών αφής U.motion
Η βασική μονάδα ελέγχου του U.motion είναι οι οθόνες αφής. Η ξεκάθαρη δομή του προγράμματος επιτρέπει στον χρήστη να έχει μία συνολική εικόνα για ολόκληρη την τεχνολογική υποδομή του κτιρίου. Οι οθόνες αφής U.motion οπτικοποιούν και πλαισιώνουν με έναν κομψό τρόπο όλες τις πληροφορίες και λειτουργίες του συστήματος.

Οι οθόνες είναι διαθέσιμες σε τρεις διαστάσεις, ώστε να καλύπτονται οι διαφορετικές ανάγκες ξεκινώντας από μία εξαιρετικά λεπτή οθόνη, Android-based, 7’’, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια ή κατακόρυφη θέση, μία μεσαία 10’’ έως την μεγάλη των 15’’.

Οι οθόνες μπορούν να τοποθετηθούν χωνευτά σε τοίχους από ξύλο ή γυψοσανίδα, μέσα στα ειδικά κουτιά που είναι διαθέσιμα. Ειδικότερα για τις εκδόσεις των 10“ και 15“, τα κουτιά έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν στις οθόνες να βρίσκονται ακριβώς στο επίπεδο του τοίχου, χωρίς να εξέχουν από αυτόν (flush-mounted).

Τη σειρά συμπληρώνουν τα U.motion KNX Server Plus Touch 10 & 15, στα οποία ενσωματώνεται ο KNX server, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο από τον πίνακα διανομής. Δύο διαφορετικές εκδόσεις του U.Motion KNX Server επιτρέπουν την καλύτερη προσαρμογή στις τεχνικές και κοστολογικές προδιαγραφές κάθε έργου. Ο U.motion KNX Server αποτελεί τη βασική έκδοση του U.motion Solution και είναι η ιδανική επιλογή για τις περιπτώσεις όπου έχει αποφασιστεί η χρήση οθόνης 7“ ή κινητών τηλεφώνων για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του συστήματος. Η μεγαλύτερη έκδοση, U.motion KNX Server Plus, ενδείκνυται για πιο σύνθετα έργα τα οποία περιλαμβάνουν την τοποθέτηση μεγαλύτερων οθονών ή την ενοποίηση με συστήματα ελέγχου εισόδου και κάμερες IP.

Εύκολος έλεγχος οπουδήποτε και αν βρίσκεστε
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι συνυφασμένος με την ενεργό συμμετοχή, τη διασύνδεση και την υπευθυνότητα. Όμως, παρά το υψηλό επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και απόδοσης που μας παρέχει ο ψηφιακός κόσμος, υπάρχει έντονη ανάγκη ξεκούρασης και αποφόρτισης από τη συνεχή δικτύωση στο σπίτι ή το γραφείο. Στο σημείο αυτό, έρχονται οι εφαρμογές U.motion Control και U.motion Communication να εξασφαλίσουν ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία κινήσεων. Η εφαρμογή U.motion Control επικοινωνεί με τον KNX Server του U.motion, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να παρακολουθεί οπτικά και να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του KNX. Η εφαρμογή U.motion Communication, με το ενσωματωμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας (intercom), επιτρέπει σε έναν απεριόριστο αριθμό smartphones και tablets να μετατραπούν σε κινητούς σταθμούς ελέγχου, αλλά και να απαντούν σε κλήσεις από εξωτερικούς σταθμούς.

Αξιοποιείστε στο μέγιστο την ενέργειά σας
Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας, διαθέτει ένα μεγάλο εύρος ενεργειακών λύσεων οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με το U.motion, και μάλιστα με εγγυημένη συμβατότητα. Ο απλός τρόπος λειτουργίας του U.motion βοηθά στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου, καθώς δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να έχει μία οπτική απεικόνιση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, είτε της συνολικής για ολόκληρο το κτίριο, είτε της επιμέρους για συγκεκριμένα φορτία. Τα στοιχεία της κατανάλωσης μπορούν να μετρηθούν, να καταγραφούν και να παρουσιαστούν υπό τη μορφή γραφήματος. Όσο μεγαλύτερο το χρονικό παράθυρο της καταγραφής, τόσο ακριβέστερος και ο υπολογισμός της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσουμε συσκευές που εμφανίζουν μεγάλη κατανάλωση, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουμε το U.motion για την άμεση βελτιστοποίησή της.

Γρήγορη παραμετροποίηση με τον U.motion Builder
Όσο εύκολη είναι η χρήση και ο σχεδιασμός του U.motion, τόσο εύκολα μπορεί να γίνει και η εγκατάσταση και παραμετροποίησή του. Ο U.motion Builder είναι μια web-based εφαρμογή, η οποία τρέχει σε όλους τους γνωστούς browsers και δίνει τη δυνατότητα στον εγκαταστάτη να ολοκληρώσει τη διαδικασία παραμετροποίησης μέσω διαδικτύου (online), χωρίς να πρέπει να προσθέσει κάποιο επιπλέον λογισμικό στο PC του. Επίσης, το μενού των αρχικών ρυθμίσεων είναι σαφές και εύχρηστο, έχει γραμμική διάταξη και βοηθά τον εγκαταστάτη να προσανατολίζεται πραγματικά εύκολα. Οι αρχικές ρυθμίσεις και οι αλλαγές σώζονται αυτόματα κατά την έξοδο από το μενού, χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση του server. Κάθε λεπτομέρεια ρυθμίζεται χωρίς δυσκολία, γρήγορα και με ασφάλεια. Μπορεί να γίνει εισαγωγή αρχείων από το ETS και ταξινόμηση των objects με μια σειρά ευέλικτους κανόνες, έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματιστούν διαφορετικές λειτουργίες. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις, online και offline.

Η έξυπνη επιλογή
Με το U.motion, η Schneider Electric προσφέρει το απόλυτο σύστημα διαχείρισης του χώρου διαβίωσης, το οποίο παρέχει Άνεση, Ευελιξία και Εξοικονόμηση Ενέργειας, φροντίζοντας μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο απλός τρόπος λειτουργίας του και οι δυνατότητες για περαιτέρω επέκταση του συστήματος ανά πάσα στιγμή, καθιστούν το U.motion την έξυπνη επιλογή στην κτιριακή διαχείριση.

Περισσότερες πληροφορίες