Συμμετοχή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στην έκθεση MARINE TECH 2014 της Κορέας
Επικαιρότητα

Συμμετοχή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στην έκθεση MARINE TECH 2014 της Κορέας

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, μέσω της HEMEXPO συμμετείχε στην έκθεση MARINE TECH 2014 που πραγματοποιήθηκε στο Gyeongnam της Κορέας από 29/09/2014 έως 02/10/2014. Δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη με περισσότερα από 4.000 πλοία, αποτελώντας το 16% του παγκόσμιου στόλου, τα μέλη της HEMEXPO έδωσαν ηχηρό παρόν στην έκθεση της Κορέας για να αναδείξουν και να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα που μπορούν να εξοπλίσουν τα ελληνόκτητα πλοία και να συμβάλλουν έτσι σημαντικά στην οικονομία της χώρας μας.

Την OLYMPIA ELECTRONICS A.E. εκπροσώπησε ο κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος – Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας, ο οποίος με τους εκπροσώπους και των υπολοίπων μελών της HEMEXPO, πραγματοποίησε συναντήσεις με Κορεατικές ναυπηγικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να προμηθευτούν ελληνικά προϊόντα.

Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος – Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) και γενικότερα την Ελλάδα. Ο κ. Μίχαλος στα πλαίσια της MARINE TECH συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Ν. Κορέας, κ. Chung Won Park, στον οποίο υπογράμμισε τη σημασία της συμπερίληψης των ελληνικών εταιρειών στον κατάλογο προμηθευτών των κορεατικών ναυπηγείων. Στην συνέχεια τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα, συνοδεύοντας αντίστοιχη επιχειρηματική αποστολή κορεατικών εταιρειών που θα επιδείξουν σχετικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

H OLYMPIA ELECTRONICS A.E. κατασκευάζει καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και πρόσφατα απέκτησε τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις (MARINE APPROVALS) τα οποία τις επιτρέπουν να διαθέτει τα προϊόντα της στην αγορά του εξοπλισμού πλοίων. Σκοπός της εταιρείας και της HEMEXPO γενικότερα, είναι η διοχέτευση ελληνικών προϊόντων στα κορεατικά ναυπηγεία αλλά και η ενδεχόμενη μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων των κορεατικών ναυπηγείων στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας. Η σχέση των δύο χωρών Ελλάδας και Κορέας με τη ναυτιλία μπορεί να αποτελέσει την γέφυρα μιας ευρύτερης συνεργασίας με κοινά οφέλη.

Συμμετοχή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στην έκθεση MARINE TECH 2014 της Κορέας

Συμμετοχή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. στην έκθεση MARINE TECH 2014 της Κορέας