Ρελέ διαρροής με εξωτερικό τορροειδή για βιομηχανικές εγκαταστάσεις
Υλικά Εγκαταστάσεων

Ρελέ διαρροής με εξωτερικό τορροειδή για βιομηχανικές εγκαταστάσεις

Ρελέ διαρροής με εξωτερικό τορροειδή για βιομηχανικές εγκαταστάσειςΤα ρελέ διαρροής RD3 προστατεύουν ηλεκτρικά κυκλώματα από σφάλματα διαρροής ως προς γη χωρίς να διακόπτουν απευθείας το κύκλωμα. Συνεργάζονται με εξωτερικό τορροειδή μετασχηματιστή και σε περίπτωση ανίχνευσης ρεύματος διαρροής ενεργοποιούν μία μεταγωγική (CO) επαφή, μέσω της οποίας δίνεται εντολή απόζευξης σε προπορευόμενο διακόπτη (S200, Tmax) ο οποίος πρέπει να διαθέτει πηνίο εργασίας. Εναλλακτικά μπορεί να συνεργαστεί και με τηλεχειριζόμενους διακόπτες αέρος (ρελέ ισχύος). Παρέχουν την δυνατότητα ρύθμισης του ρεύματος διαρροής και του χρόνου απόκρισης και είναι κατηγορίας A.

rcr1


Πλεονεκτήματα

  • Λειτουργία προειδοποίησης συναγερμού (pre-alarm): η επαφή εξόδου θα αλλάξει την ένδειξη κατάστασης λειτουργίας όταν το ρεύμα υπερβεί το 60% I∆n.
  • Λειτουργία αυτόματης επαναφοράς μετά από σφάλμα (Autoreset): οι επαφές εξόδου του ρελέ επανέρχονται στην κανονική τους, εν ηρεμία, θέση όταν παρέλθει το σφάλμα.
  • Λειτουργία Fail-safe: σε περίπτωση απουσίας τάσης η επαφή εξόδου θα αλλάξει κατάσταση.

Χαρακτηριστικά

  • Διαθέτουν ρυθμιζόμενη ευαισθησία του ρεύματος διαρροής από 0,03 … 30 A.
  • Ρυθμιζόμενος χρόνος απόκρισης για επιλεκτικότητα με άλλα μέσα προστασίας από διαρροές προς γη με εύρος από 0 ms έως 10 s.
  • Κατηγορία A (έως IΔn=5 A) και AC για μεγαλύτερο.

Συνδεσμολογία

rcr4

 

rcr5

Τεχνικά χαρακτηριστικά του ρελέ διαρροής RD3