Νέα σειρά προϊόντων UPS από την Schneider Electric: Back UPS SX3
Νέα υλικά

Νέα σειρά προϊόντων UPS από την Schneider Electric: Back UPS SX3

Νέα σειρά προϊόντων UPS από την Schneider Electric: Back UPS SX3Η Schneider Electric παρουσιάζει το Back UPS SX3: μια σειρά entry-level προϊόντων UPS (αδιάλειπτης παροχής ισχύος), τα οποία διατίθενται μέσω του δικτύου ηλεκτρολογικής διανομής. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί με στόχο να προστατεύουν το σύνολο του κρίσιμου εξοπλισμού ΙΤ (κομπιούτερ, οθόνη, ρούτερ, μόντεμ, συστήματα αποθήκευσης δεδομένων), καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές μικρής ισχύος που βρίσκονται εγκατεστημένες σε περιοχές με προβληματική τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, όπως για παράδειγμα σε βιοτεχνικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε εργοτάξια και απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

«Αυτή η καινούρια σειρά UPS έχει σχεδιαστεί με στόχο να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς ηλεκτρολογικού υλικού, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους εγκαταστάτες και τους κατασκευαστές ηλεκτρικών πινάκων να προσφέρουν στους πελάτες τους περισσότερα, προσθέτοντας στοιχεία για την προστασία συσκευών που συνδέονται στο ρεύμα, καθώς και μικρών δικτύων ή συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων, η εγκατάσταση των οποίων μπορεί να συνδυαστεί με κάποια εφαρμογή παρακολούθησης και ανάλυσης της κατανάλωσης. Όμως τα νέα αυτά UPS μπορεί να αποδειχτούν ιδιαιτέρως χρήσιμα και σε περιπτώσεις εργοταξίων ή εγκαταστάσεων άλλου τύπου, όπου οι συνθήκες παροχής ισχύος ενδέχεται να είναι προβληματικές», αναφέρει ο κος Γιώργος Δριτσάνος, Εμπορικός Διευθυντής του Τομέα ΙΤ για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Η σειρά Back UPS SX3 περιλαμβάνει αρκετά μοντέλα, με αυτονομία μπαταρίας από 4 έως 6 λεπτά (70% του φορτίου), χρόνο υπεραρκετό για το ασφαλές κλείσιμο όλων των εφαρμογών και των συσκευών που ήταν ανοικτές πριν τη διακοπή ρεύματος.

Το μικρότερο μοντέλο της σειρά είναι το Back UPS SX3 500CI,  ισχύος 500VA/300W, ενώ ακολουθούν τα SX3650CI (650VA/390W), SX3800 CI (800VA/480W) και SX31100CI (1100VA/660W).  Όλα τα μοντέλα διαθέτουν από 3 έως 4 ρευματοδότες τύπου IEC, ενώ διατίθενται και εκδόσεις με έξοδο Shuko (πλην του μοντέλου SX3500CI). Ειδικότερα στο SX3800 CI οι έξοδοι διαθέτουν και ειδικό φίλτρο προστασίας από υπερτάσεις.

Όλα τα UPS της σειράς είναι εφοδιασμένα με σύστημα AVR (Automatic Voltage Regulation), το οποίο προστατεύει τις συνδεδεμένες συσκευές από μικρής διάρκειας αυξομειώσεις τάσης χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταγωγή στο κύκλωμα της μπαταρίας. Έτσι εξοικονομείται ενέργεια και αυξάνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς αυτή χρησιμοποιείται μόνον όταν είναι πραγματικά αναγκαίο.

Μεταξύ των άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών της σειρά Back UPS SX3 σημειώνουμε τα εξής:

> τεχνολογία Line – Interactive (VI)
> τετραγωνική κυματομορφή εξόδου (Pseudo-sinusoidal)
> οθόνη LED με ενδείξεις λειτουργίας και ηχητικό σήμα
> διάταξη προστασίας από βραχυκύκλωμα με πλήκτρο επαναφοράς (reset)
> σύστημα σύνδεσης εξωτερικής μπαταρίας
> δυνατότητα ψυχρής εκκίνησης
> εγγύηση δύο ετών (repair/replace on site)
> πιστοποίηση CE

Για περισσότερες πληροφορίες:

Βασιλική Σχίζα
CIVITAS, Athens
T: +30 219 9991809
Main: +30 210 6852400 (εσωτ. 515)
v.schiza@civitasgroup.gr
Μιλτιάδου 27, 152 32 Χαλάνδρι

Θάλεια Τσερέκλα
Schneider Electric
T: +30 210 6295229
Main: +30 210 6295200
thalia.tserekla@schneider-electric.com
19o χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, 146 71 Ν. Eρυθραία