Η θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις συμφέρει υπό προϋποθέσεις
Συμβουλές

Η θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις συμφέρει υπό προϋποθέσεις

Η θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις συμφέρει υπό προϋποθέσειςΗ θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις όπως τα ελαιόθερμα, οι ηλεκτρικές θερμάστρες και τα αερόθερμα μετά τις τελευταίες ανατιμήσεις του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ, είναι πλέον ακριβότερη από την κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο ανά παραγόμενη μονάδα θερμότητας.

Εάν όμως ληφθεί υπ’ όψιν ότι με τα τοπικά συστήματα είναι δυνατόν να περιοριστεί σημαντικά η έκταση του θερμαινόμενου χώρου, τότε ακόμα και με τις τιμές του επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης, τα συστήματα αυτά καθίστανται οικονομικά και ανταγωνιστικά.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη που εκπόνησε ο κ. Απ. Ευθυμιάδης, Διπλ. Μ-Η Μηχ., Δρ. Μηχ., Μέλος του Δ.Σ του ΠΣΜΔ-Η, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Μηχανολόγων του ΤΕΕ, διαπιστώνεται ότι η ηλεκτρική θέρμανση με αντλίες θερμότητας και θερμοσυσσωρευτές παραμένει μεν λίαν ανταγωνιστική έναντι του επιδοτημένου πετρελαίου θερμάνσεως και του φυσικού αερίου αλλά και η θέρμανση με ηλεκτρικές αντιστάσεις δε, καθίσταται ανταγωνιστική σε περίπτωση μερικής κάλυψης του θερμαινόμενου χώρου.

Διαβάστε τη σχετική μελέτη εδώ.

πηγή: http://www.b2green.gr/