Αυτοκόλλητο VIOKANALI: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος
Συμβουλές

Αυτοκόλλητα κανάλια: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος

Αυτοκόλλητα κανάλια: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστοςΜέσα από τη σελίδα μας θα παρουσιάζουμε κάποιες απλές ιδέες που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική των χώρων ενός σπιτιού ή ενός επαγγελματικού χώρου, με πολύ μικρό κόστος.

Την αρχή κάνουμε με τα αυτοκόλλητα κανάλια, που θα σας βοηθήσουν στην τακτοποίηση και αισθητική εναρμόνιση των καλωδίων των συστημάτων εικόνας και ήχου που έχετε στην κατοχή σας με το χώρο που τα φιλοξενεί.

Καθώς η συνήθης διαρρύθμιση ενός ελληνικού σπιτιού δεν προβλέπει την ύπαρξη ενός δωματίου αποκλειστικά για ψυχαγωγία, τα συστήματα εικόνας και ήχου συνήθως φιλοξενούνται στο κοινό χώρο του σαλονιού, ενώ οι συνεχείς τεχνολογικές αλλαγές προσθέτουν πάντα κάτι καινούργιο στον εξοπλισμό σας(π.χ. δέκτες mpeg4), με αποτέλεσμα τα συστήματα αυτά, είτε πρόκειται για τον απλό συνδυασμό μιας τηλεόρασης με έναν επίγειο δέκτη είτε για ένα πλήρες σύστημα οικιακού κινηματογράφου(home cinema), να δημιουργούν “προβλήματα” στο χώρο, με ατακτοποίητα καλώδια ή εμφανείς δέσμες καλωδίων που αλλοιώνουν την αισθητική του, ανάλογα βέβαια με τα έπιπλα που τα φιλοξενούν και το αν είχε προβλεφθεί η εγκατάσταση κατά την κατασκευή.

Η χρήση καναλιών διανομής καλωδίων και μάλιστα αυτοκόλλητων είναι μια λύση που με μικρό κόστος λύνει το πρόβλημα αυτό, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να την υλοποιήσετε και μόνοι σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πριόνι (ή και τροχό) και σωστούς υπολογισμούς για το μήκος και τον τύπο των καναλιών που θα σας χρειαστούν. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε κάποιες οικιακές εφαρμογές, καθώς και μια πολύ απλή υλοποίηση σε έναν επαγγελματικό χώρο, στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου.

Τέλος, συνοπτικά σας παραθέτουμε μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές και πλεονεκτήματα από την χρήση αυτ. καναλιών:

• Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος.
• Εγκατάσταση χωρίς επεμβάσεις στην τοιχοποιία.
• Κολλάνε άμεσα και αποτελεσματικά σε επιφάνειες διαφόρων τύπων(σοβάς, σίδερο, ξύλο, γυαλί, κ.τ.λ.).
• Άρτια ενσωμάτωση σε πολλούς τύπους διακόσμησης χάρη στους 4 διαθέσιμους χρωματισμούς των αυτ. καναλιών, ενώ στην περίπτωση που αυτοί δεν καλύπτουν τις ανάγκες σας μπορείτε να βάψετε τα λευκού χρωματισμού κανάλια στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το τοίχο, τρίβοντας όμως πρώτα ελαφρά την επιφάνειά τους με λίγο γυαλόχαρτο για να σταθεροποιηθεί καλύτερα η μπογιά.
• Σε περιπτώσεις όπου θέλουμε να περάσουμε σε ένα κανάλι διαφορετικού τύπου καλώδια (ρεύματος, εικόνας-ήχου, κ.τλ.), θα πρέπει να επιλέξουμε κάποιο με εσωτερικό χώρισμα όπως το 32×13 ή το 50×12.5, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις αλληλεπιδράσεις των διαφορετικών κυκλωμάτων.
• Το κανάλι δαπέδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην τοιχοποιία, ενώ το καμπύλο σχήμα του καπακιού του δένει αρμονικά με το σχεδιασμό των νέων τηλεοράσεων.

Αυτοκόλλητα κανάλια: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος

Αυτοκόλλητα κανάλια: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος

Αυτοκόλλητα κανάλια: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος

Αυτοκόλλητα κανάλια: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος

Αυτοκόλλητα κανάλια: Αισθητική αναβάθμιση με μικρό κόστος

Loading Facebook Comments ...