Έξυπνη λάμπα που ανάβει με τη φωνή
Τεχνολογία

Έξυπνη λάμπα που ανάβει με τη φωνή

Έξυπνη λάμπα που ανάβει με τη φωνήΟι απλές κινήσεις που ξεκλειδώνουν κινητά και άλλες έξυπνες συσκευές έχουν αναμφισβήτητα διευκολύνει τη ζωή μας. Αυτή ακριβώς είναι η λογική που κρύβεται πίσω από το Vocca Light Switch, καθώς οι δημιουργοί του έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια στο Kickstarter για να φέρουν στην αγορά έναν adapter που ελέγχεται μέσω φωνητικής εντολής.

Το Vocca Light Switch χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Bluetooth LE ώστε να συνδεθεί με μια εφαρμογή στο smartphone μας. Το Vocca τοποθετείται ανάμεσα στη λάμπα και στην υποδοχή της και συνοδεύεται από ένα μικρόφωνο και ένα Bluetooth chip. Ακόλουθα, μπορούμε να καθορίσουμε συγκεκριμένες εντολές ενεργοποίησης για το άνοιγμα ή κλείσιμο του φωτός μέσα από την app, δίχως άλλη εγκατάσταση ή ρύθμιση του Wi-Fi.

Ταυτόχρονα με το φωνητικό έλεγχο (κάνει χρήση της τεχνολογίας Sensory), το Vocca προσφέρει όλες τις κλασικές δυνατότητες των άλλων συστημάτων φωτισμού της αγοράς: Έλεγχο των λαμπτήρων φωτισμού από το τηλέφωνό μας, τη δυνατότητα καθορισμού timers για την ώρα που πέφτουμε για ύπνο ή σηκωνόμαστε κ.ο.κ.

 

Έξυπνη λάμπα που ανάβει με τη φωνή

πηγή:  ote.gr